Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Ben jij een liefhebber van pittig eten? Geef je maaltijden dan pit met sambal! Wij hebben de beste biologische sambal voor je verzameld in onze webshop. Ga jij voor een milde sambal manis, of durf je een hete sambal aan? Wordt het een gebakken sambal of een basis sambal? Welke sambal je ook kiest, met onze biologische sambals van Onoffspices en Yakso til je al je gerechten naar een hoger niveau! Lees meer...
Sambal is een van oorsprong Indonesische smaakmaker. Het bestaat uit gemalen Spaanse pepers, die in Indonesië ook wel Lomboks worden genoemd. Sambal is verkrijgbaar in diverse soorten. Alle sambals bevatten hete pepers, maar de overige ingrediënten van kunnen heel verschillend zijn. Om zomaar wat sambal varianten te noemen: sambal met kokos, sambal met uitjes, sambal met gefermenteerde garnalen en sambal met knoflook. Voor de echte durfals bestaat er Surinaamse sambal. Deze sambal op basis van de Madame Jeanette peper is héél erg pittig.
Er bestaan verschillende soorten sambal. Van mild en zoet tot extreem pittig en gebakken. Weet je niet welke sambal je moet kiezen? We zetten de meest gebruikte sambal op een rijtje:
• Sambal oele
Sambal oelek is een basis sambal met een pittige, neutrale smaak. Traditioneel wordt sambal oelek gemaakt door chilipepers, zout en azijn fijn te stampen met een stamper (in het Indonesisch: oelek). Sambal oelek is pittig van smaak en kan worden gebruikt in marinades, dips, boemboes en als condiment.
• Sambal badjak
De basis van deze milde sambal bestaat uit Spaanse pepers die in olie zijn gebakken. Behalve olie en pepers, vind je in sambal badjak ook ui, knoflook, ketjap, bruine suiker en trassi terug. Dat maakt sambal badjak kruidiger, maar ook milder dan sambal oelek.
• Sambal brandal
Een gebakken sambal met een extra pittige smaak; zo kun je sambal brandal het best omschrijven. Aan sambal brandal zijn ook uien en specerijen toegevoegd, waardoor sambal badjak pittig en complex van smaak is. Sambal badjak is een populaire begeleider van rijsttafels en wordt vaak gebruikt in Indonesische kip-, vlees-, vis,- en groentegerechten.
• Sambal manis
Sambal manis is een gebakken sambal met een milde en zoete smaak. Aan sambal manis is relatief veel suiker toegevoegd. Vaak is dit palmsuiker, ook wel gula dwaja genoemd. Hierdoor is het een zeer toegankelijke sambal. Sambal manis is lekker bij nasi goreng, gado-gado of een rijsttafel. Daarnaast kun je met sambal manis ook een heerlijke dipsaus voor kroepoek of loempia’s maken.
Sambal is in staat om alle gerechten op te fleuren, maar waar is sambal nou écht lekker bij? Nou, heb je even? Sambal is onmisbaar bij de rijsttafel of als ingrediënt van sambal goreng boontjes en sambal telor eieren. Maar daar stopt het niet - er zijn legio lekkere dingen die je met sambal kunt doen! Wat dacht je van sambal op brood? Een broodje pindakaas met komkommer en sambal vindt bijna iedereen lekker. Nog meer inspiratie nodig? Sambal is lekker bij macaroni, stamppot, tosti en loempia’s.
Het moge duidelijk zijn: Superfoodstore heeft voor iedere smaak en elk gerecht een lekkere sambal. Naar sambal zonder toevoegingen hoef je dus niet langer te zoeken; de lekkerste biologische sambal is te vinden in onze webshop. Bestel op een werkdag voor 21:00 uur, dan verzenden we je bestelling vandaag nog!